http://affiliate.kuponvilag.hu/affiliates/signup.php?a_aid=Dujv

Blog leírása

Hát, én is elkezdtem írni ezt a blogot sok más kismamához hasonlóan... Mindenki azt mondja, nagyon jó érzés lesz majd visszaolvasni, hogyan alakult az élet, milyen érzések, kérdések, kétségek kavarogtak bennem a babavárás során, és utána... Lilypie Fourth Birthday tickers Hamarosan 30 éves leszek, van egy csodálatos férjem, akit imádok, szuper családom van akiket nagyon szeretek és remélem ők is viszont, és ami mostanság a legfontosabb: 2009. április elejére várjuk kisbabánk, Molnár Panna érkezését.

web counter
web counter E-mail címem: fodor.roberta@gmail.com

Vendégkönyv

Ide egyszerűen írhatsz a bloggal vagy bármi mással kapcsolatban. :o) Guestbook

Utolsó kommentek

Ajánlom figyelmetekbe! :o)

nori.at banner

Ez+az...

2011.04.01. 23:45 - Dujv

Rég írtam, lássuk csak mi minden történt azóta... :o)

Múlt héten itthon volt a bécsi barátnőm Anita a kisfiával Benny-vel. Benny is 2009. áprilisi baba, 5 nappal Panna után született. Most viszont jóóóó fél fejjel magasabb a lányomnál, igazi kispasi! :o) Baba koruk óta össze-összeeresztjük a skacokat, de azt hiszem mostanra értek meg az egymással való játékra. Benny - anyukája elmondása alapján - eddig inkább a felnőttekkel szimpatizált, a hasonló korú gyerekektől inkább elzárkózott, nem nagyon érdekelték őt. Ha találkoztak Pannával, inkább Panna volt az, aki kézenfogta, hívta játszani, stb. Most viszont változott a helyzet!!! Benny-t mintha kicserélték volna!!! :o) Teljes volt az összhang. A "híres" dunaújvárosi békáknál találkoztunk, ott szabadon jöhettek-mehettek a gyerekek. Aztán kb. 10 perc után elkezdték nézegetni egymást, és a vége az lett, hogy Benny virág gyanánt botokat kezdett gyűjteni a lányomnak, aki pedig bőszen követelte, hogy még-mééééég virágot! :o))) Nagyon helyesek voltak! A randi végén még fogócskáztak és bújócskáztak egyet, aztán volt pusziszkodás is! :o))) Anita teljesen el volt képedve, hogy Ő a fiát még nem látta így viselkedni gyerektársaságban! :o))) Úgy látszik Benny bukik a szőke csajokra... :o)))

További képek a randiról: Benny és Panna a békáknál

Múlt hét szombaton Panna ismét "kiküldetésben" volt, Margit mamánál és Lajos papánál aludt. Ahogy már írtam korábban, megpróbálunk rendszeresen beiktatni egy-egy mamázós napot hétvégente, hol egyik, hol másik mamánál alszik Panna. Úgy látom nagyon szereti a dolgot, mindkét helyen egyformán elvan, állítólag semmi gond nincs vele! :o))) Max. annyi, hogy jól lefárasztja a nagyszüleit! :o))) Szóval most mama és papa voltak a sorosak, volt a programban rajzolás, kavics dobálás a Dunaparton, fagyizás, aztán kabátmosás (állítólag a kabáton több csokifagyi volt, mint Panna szájában...). :o) Ja, és kapott egy szájharmónikát Lajos papától, amit először nem tudott megszólaltatni, sőt, félt is a hangjától. Aztán a végére egész jól belejött!!! :o)))

A héten végig ovizott, továbbra is imádja! Reggel nagyon szívesen indul, és délután van mikor csak nagy könyörgések árán tudom hazacsalogatni... :o) Nap, mint nap sokat ügyesedik, okosodik, gyönyörű dolgokat rajzol, fest. Eszik-alszik rendesen, nagy gond nem lehet vele (legalábbis az óvónénik nem mesélnek róla...). :o))) Igaz, ma Magdi óvónénije rákérdezett, hogy otthon is nyílik a kis akarata??? Mert már az oviban is bevágja a durcát, ha éppen nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő azt elképzeli! :o))))) Megnyugtattam Magdit, hogy igen, otthon is ez van, sőőőt! Ha ilyen kedvében találjuk Pannát, kész cirkuszt képes csapni akár egy papírzsebkendő miatt is!!! :o) Mi lesz még később??? :o)))

És képzeljétek, a mi ovink olyan szuper, hogy ott még aranyérmeket is osztogatnak!!! :o) Volt ám nagy büszkeség, mikor ma mentem Pannáért!!! Rohant és mutatta mi lóg a nyakába. A többi gyerkőc meg egyből újságolta, hogy ma Panna kapta az aranyérmet! És hogy miért??? Soha nem találnátok ki!!! :O)))

PANNA ALUDT EL ELSŐNEK EBÉD UTÁN!!!

Szóval megvan az első aranyunk! Igaz, ez amolyan "vándorkupa", mivel hétfőn vissza kell vinni, hogy más kispajtásnak is legyen esélye megnyerni, de addig is folyamatos gyönyörködés van benne. :o) Amúgy biztos vagyok benne, lesz még másban is első Panna, ahogy ügyesedik, okosodik, sorban hozza majd haza az érmeket! :o)))

Még pár szót írnék a beszélőkéjéről... :o)

Hihetetlen módon nyomja a dumát!!! Mindent el tud mondani, ha nem is találja a pontos szavakat, simán körülírja, vagy behelyettesíti egy általa már az aktív szókincsébe beépített szóval. Egyre több mondókát mond, igaz kicsit Pannásítva, de a lényeg, hogy megjegyzi őket. Ma reggel pl. ezzel ébredt:

"RAJTA, LESZAKADT PAJTA, BENNMARADT MACSKA, BUMM"

Amit még megfigyeltem, teljesen választékosan használja a kötőszavakat is. Például: "Máris jön anya!" vagy "Máris jön pisike!" vagy "Muszáj elmenni pancsizni!" vagy "Olyan macit kérek"

Ma pl. amikor az élményfürdőben voltunk kicsit pancsizni, és az ott dolgozó néni körbefújt egy aromaspray-vel, aminek finom édeskés illata volt, megszólalt Panna: "Anya, belement cukor Panna orrába!" :o)))

A beszélőkéjén túl az emlékezete is nagyon jó. Ma az autóban beszélgettünk, hajvágásról volt szó. Elkezdte sorolni, hogy apa haját a néni vágta le, Panna haját a Réka, mama haját a Kata!!! Na, ezek közül a Katán lepődtünk meg a legjobban! Ő anyukám barátnője, a család régi barátja és fodrásza. Kb. havonta, kéthavonta találkozik vele Panna, de nem szoktuk mindennap emlegetni. Főleg nem hajvágással kapcsolatban. Viszont mikor utoljára Náluk jártunk, valóban levágta anyum és tesóm haját, Panna pedig ezt jól elraktározta magában. Ezen felbuzdulva megkérdeztem tőle, hogy miket kapott a Katától. És láss csodát, elkezdte felsorolni, hogy nyuszit (csoki), katicát (csoki), nyalókát, rajzolót... :o))) Pedig tényleg nem emlegettük ezeket a dolgokat!

Ami még újdonság nála, az a hintázás. Most, hogy ilyen jó idő van, délután, ha hazajövünk az oviból, még kimegyünk a játszótérre hintázni vagy homokozni. Amennyire egy évvel ezelőtt úúútálta a hintát, most annyira nem lehet kirobbantani belőle. :o) Játszótérről jut eszembe, ott is megmutatkozott már Panna akaratossága... Gondolom ez életkori sajátosság lehet, de mindent a sajátjának gondol, érez... A játszón pl. kész sikítóparty-t csapott, mikor rajta kívül más is csúszdázni szeretett volna. Kiabálta, hogy ENYÉÉÉÉÉM, és hatalmas krokikönnyeket hullatott. És az istenért sem lehetett megmagyarázni neki, hogy a csúszda nemcsak az övé, más is csúszhat rajta... A végén aztán egy kis hintázással el lehetett terelni a figyelmét a dologról, de azért a hinta felé tartva is megjegyezte párszor, hogy "hinta ENYÉÉÉÉÉM"... Igyekszem kezelni ezeket a dolgait, reméljük nem fajulnak el nagyon!

Lassan a kisregény vége felé közeledek, de még valami eszembe jutott! :o))) Amivel már kezd MEGŐŐŐŐRJÍÍÍÍTENI Panna! :o)))

Pár napja vettem észre, hogy mindenre azt mondja "JAAAAAAA!?". Igen-igen, ilyen hangsúllyal! Felkiáltó és kérdő a végén! :o))) Minden szituációban használja, ha kell, ha nem... Pl.

Anya: "Panna, megyünk fürdeni?" Panna: "Miért anya?" Anya: "Mert koszos vagy." Panna: "Jaaaaaaa!?"

vagy

Anya: "Panna, vedd fel a papucsod!" "Nem jó úgy, kacsalábas!" Panna: "Jaaaaaaaaaa!?"

Bevallom, kezdek besokallni a Jaaaaaa-któl... :o)))) Hogy a "MIÉRT?"-eket és a "Mi ez?"-eket, illetve az "Az mi az?"-okat, továbbá a "Mit csinálsz?"-okat már ne is említsem... :o)))

http://affiliate.kuponvilag.hu/affiliates/signup.php?a_aid=Dujv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása