Blog leírása

Hát, én is elkezdtem írni ezt a blogot sok más kismamához hasonlóan... Mindenki azt mondja, nagyon jó érzés lesz majd visszaolvasni, hogyan alakult az élet, milyen érzések, kérdések, kétségek kavarogtak bennem a babavárás során, és utána... Lilypie Fourth Birthday tickers Hamarosan 30 éves leszek, van egy csodálatos férjem, akit imádok, szuper családom van akiket nagyon szeretek és remélem ők is viszont, és ami mostanság a legfontosabb: 2009. április elejére várjuk kisbabánk, Molnár Panna érkezését.

web counter
web counter E-mail címem: fodor.roberta@gmail.com

Vendégkönyv

Ide egyszerűen írhatsz a bloggal vagy bármi mással kapcsolatban. :o) Guestbook

Utolsó kommentek

Ajánlom figyelmetekbe! :o)

nori.at banner

Sárváron nyaraltunk

2010.06.02. 14:20 - Dujv

A hétvégét Sárváron töltöttük a Vital Med hotel vendégeiként. Egyeszer már jártunk ott Milánnal, akkor még kettecskén töltöttünk el egy szuper hétvégét. Most sem csalódtunk, klassz 4 napunk volt! Azt nem mondom, hogy nyugodt és pihentető, de mindenesetre szuper napok voltak! :o))))

Mivel is kezdjem... Talán a legszembetűnőbb dolog az volt, hogy Panna a nagy izgatottság és új dolgok miatt (remélem) elfelejtett aludni napközben. Valahogy pont erre már nem jutott ideje... Első nap még próbálkoztunk, néhányszor felhúztuk magunkat, hogy miért nem alszik, mi lesz így, aztán feladtuk. :o))) Majd alszik ha akar... Ő pedig nem akart. :o))) Egyedül vasárnap ájult be egy órácskára, mikor apájával Forma1-et "néztek".

Azt hittük, az egész nap nemalvás következményeként este majd úgy kell nyitvatartani a szemeit a vacsora alatt, de neeeeeeeeem... Pannában kb. 10.000 duracell nyuszi veszett el, az tuti, mert még este is úgy pörgött, mintha kb. akkor kelt volna fel. Mivel szuperül megtanult a nagy ágyról lemászni, legtöbbször az volt a móka, hogy mi feltettük közénk, ő pedig letolatott, aztán kezdtük előről. :o) Végül persze csak kidőlt, addigra kb. 50-szer elolvastuk a naaaaaaagy mondókáskönyvét, 25-ször le- és felmászott az ágyra, megivott egy üveg vizet, széthurcolászta az összes játékát, 15-ször megcsiklandozta apa és anya lábát, valamint minimum 10-szer megnézte és elbeszélgetett a babával a nagy tükörben... :o)))

Első éjjel még letettem a kis rácsoságyba, hogy ott aludjon, bár már akkor mondtam Milánnak, tuti nem lesz jó, mert jóval kisebb, mint a mi itthoni ágyikónk. Addig nem is volt gond, míg nem kezdett el forgolódni. De aztán minden egyes fordulatot hangos koppanás követett, hol a fejét verte be, hol a lába szorult a rácsok közé, és erre előbb-utóbb felébredt Panna. Onnantól kezdve Panna köztünk aludt, szerencsére jó nagy volt az ágy, így nem okozott gondot. Az egész napi pörgésnek köszönhetően jó sokáig aludhattunk, volt olyan nap, mikor 9 óra magasságában már én kezdtem el zörögni kicsit, hogy most már ébredjenek fel a hétalvók. :o)

Féltem, hogy mi lesz ha hazajövünk, rendeződik-e a felborult alvási szokás. Tegnap összesen fél órát bírt produkálni egész nap, és valami miatt éjjel is fent volt 10-től fél 2-ig... No comment! Ma eddig okés az alvás, kb. egy órája durmol Panna.

Az alvási szokások felborulása miatt a kaja terén már nem is idegesítettem magam. Akkor és azt evett, amit és amikor akart. A reggeli és az esti tápi mindig megvolt, aztán a mi reggelinkkor is csipegetett tojásrántottát, virslit, sajtot, stb. Az ebéd általában gyümölcs vagy puding, vagy üveges tejbegríz volt, aztán kettő körül bepróbálkoztunk a rendes ebéddel, ami üveges babakaját jelentett. A spagetti lecsúszott, de mikor pl. krumplifőzelékkel próbálkoztunk, annak nem volt nagy sikere. :o))) Persze ha mi ropiztunk, kekszeztünk, neki is kellett. Olyan édesen rágja a ropit, hogy meg kell zabálni közben! Vacsorára a mi vacsinkból falatozgatott, de nem mondanám, hogy ipari mennyiségű elfogyott. De mondom, ezen már nem akadtam fent. :o)))

A kajáláshoz, vagyis inkább iváshoz kapcsolódó fontos hír, hogy Panna mostmár szuperül tud szívószállal inni üvegből!!!!!!!! Úgy belejött, hogy simán elkortyolgatott fél üveg Nestea-t... :o)))

A programjaink jórészt a szállodán belülre korlátozódtak, egyszer voltunk kint az arborétumban sétálni egy nagyot. Nagyon klassz volt, Panna babakocsiban ült végig!!!!!! Sőt, a végére MAJDNEM el is aludt benne!!!!  Ez nagy szó! :o)))

A fürdőn belül voltunk játszóterezni, játszóházban, bébipancsolóban, nagymedencében, anya és apa pedig különböző kezeléseken, masszázsokon. :o)

A bébipancsoló szuper!!! A víz mélysége tökéletes az ilyen piciknek, és Panna annyira ügyesen jött-ment benne, lecsüccsent, pancsizott, kiabált, magyarázott, barátkozott a többi babával, cipelte a megszerzett játékokat, éééééééééééés úszott! :o))) Ezt az úszást úgy hajtotta végre, hogy hasrafeküdt a vízben, kinyomta magát a két kezével, és a lábait pedig lebegtette a vízben! Soha nem mutattuk neki ezt, magától rájött erre a technikára és bőszen gyakorolta. Annyira ügyes! Gondolom a víz szeretete a babaúszás miatt is ilyen szembetűnő, remélem soha nem növi ki ezt!

Mikor a nagymedencében pancsoltunk, sorra bűvölte el a néniket és bácsikat, én mindig csak arra lettem figyelmes, hogy a hátam mögé integet, mutogat, vigyorog. Barátkoztunk német és olasz babákkal is, rájöttem, hogy ilyen piciknél még nem számít a nyelvtudás, remekül megértik egymást. :o)))))))

Amúgy mindenki idősebbnek nézte Pannát a koránál, lehet a gyors járása vagy a sok foga miatt. :o)

Persze itt is volt olyan néni vagy bácsi, akit valami különleges szín vagy látvány vagy aura vagy valami lengett körül, mert elég volt csak Pannára nézniük, és a mi kislányunk égtelen ordításba kezdett. De szerencsére talán csak kettő ilyenbe futottunk bele...

Gyorsan eltelt ez a pár nap sajnos, pakolhattunk és jöttünk haza. Hazaérve azt hittük rossz gyereket hoztunk haza. Iszonyatosan akaratos, hisztis, kiabálós, rosszaságokat megtaláló Panna fogadott bennünket. Ha valami nem úgy volt, ahogy ő elképzelte, már sikított, toporzékolt, a nem szabad dolgokat direkt csinálta (pl. simán kirántotta a pendrive-ot a számítógépből az orrom előtt, közben nézett, hogy mit reagálok rá). Még a tegnapi nap is hasonlóan telt, de talán mára már kezd visszatérni a régi Panna... :o)))

Na, kisregény lett úgy látom... Akkor elkezdem feltölteni a képeket is! :o)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása