Blog leírása

Hát, én is elkezdtem írni ezt a blogot sok más kismamához hasonlóan... Mindenki azt mondja, nagyon jó érzés lesz majd visszaolvasni, hogyan alakult az élet, milyen érzések, kérdések, kétségek kavarogtak bennem a babavárás során, és utána... Lilypie Fourth Birthday tickers Hamarosan 30 éves leszek, van egy csodálatos férjem, akit imádok, szuper családom van akiket nagyon szeretek és remélem ők is viszont, és ami mostanság a legfontosabb: 2009. április elejére várjuk kisbabánk, Molnár Panna érkezését.

web counter
web counter E-mail címem: fodor.roberta@gmail.com

Vendégkönyv

Ide egyszerűen írhatsz a bloggal vagy bármi mással kapcsolatban. :o) Guestbook

Utolsó kommentek

Ajánlom figyelmetekbe! :o)

nori.at banner

Fél éves Panna! :o)

2009.10.18. 15:08 - Dujv

Hát, ezt is megértük... Panna fél éves lett! Pedig mintha csak tegnap született volna. Eszter barátnőmmel mindig azon nosztalgiázunk, hogy nemrég még a pocakunkat süttettük a napon a kórház parkjában, várva a csajokat, most meg már fél évesek! Öregszünk, na... :o)

A féléves szülinap a Bodrogi Kúriában ért minket, most "nyaraltuk" le a még szilveszterkor nyert ajándék hétvégét. A szálloda új szárnyában kaptunk szobát, ami valami fantasztikus volt!!! Tágas, szépen berendezett, szuper! Panna ismét jót aludt a kapott utazóágyban, de csak éjszaka... Az ott töltött két nap alatt napközben összesen aludt kb. 1,5 órát. Túl sok volt az inger szerintem. Ja, és folyamatosan ülni és állni szeretne!

Mit is tud Panna fél évesen?

6 hónapos kor:

Féléves korukra a gyermekek megduplázzák születési testtömegüket, átlagos testhosszuk pedig 66 cm. Könnyen fordul hátáról oldalra, majd hasra és vissza, s így gurul. Ettől kezdve a gyermekek többsége szívesen van hason fekvő helyzetben. A megfogott tárgyakat ütögeti, leejti, felveszi, eldobja. Környezetétől elvárja, hogy az eldobott játékát visszaadja neki.

Ezeket a dolgokat teljesítettük. Sőt... A testsúlyt már egy ideje megdupláztuk, Panna most olyan 7,2 kiló körül lehet kb., hosszra pedig olyan 67 cm körül járhat. A forgás már régóta megy neki, már a kúszás-mászás is tökéletes. Sőt, egyedül felül és feláll, csak kapaszkodó kell neki. :o) A tárgyak ütögetése is jó játék, mi is élvezzük a hangzavart... De még jobb a tárgyal el- és ledobálása, amiket utána persze vissza is követel! :o)))

Gagyogása ritmusossá válik. Olyan ritmusban és hanglejtéssel gagyog, ahogy a felnőttek beszélnek. A gyermek ilyenkor még nem a szavak tartalmát érti meg, hanem a hangulatát érzi, és felismeri azokat a helyzeteket, amelyekben a szavak előfordulnak.

Igen-igen, a gajagajagaja a kedvenc szavunk! :o)

Visszatükrözi a felnőttek, főleg az anya érzelmeit. Visszamosolyog, ha mosolyognak rá, haragos arckifejezés láttán pedig sírni kezd. A megszokott személyeket távollétükben türelmetlenül várja. Csalódás vagy düh esetén hamar sírva fakad, de könnyen megvigasztalható.

Ezek is stimmelnek. Pl. most a Bodrogi Kúriában is mindenkire mosolygott, aki kedvesen közelített felé. És amikor én, mint megszokott személy lementem vacsorázni Milánnal, Panna pedig a szobában maradt a mamájával és papájával (persze aludt mikor lementünk, de szerintem radarja van arra, hogy én mikor hagyom el a szobát), fél óra múlva már követelte az anyukáját. :o)

A fogóreflexe teljesen megszűnik. Már nem vesz mindent a szájába, inkább a kezével térképezi fel a dolgokat.

Hááááááát, ezt lehet a fogzásnak köszönhetjük, de nálunk még elég sok minden Panna szájában landol. :o)

http://affiliate.kuponvilag.hu/affiliates/signup.php?a_aid=Dujv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása