Blog leírása

Hát, én is elkezdtem írni ezt a blogot sok más kismamához hasonlóan... Mindenki azt mondja, nagyon jó érzés lesz majd visszaolvasni, hogyan alakult az élet, milyen érzések, kérdések, kétségek kavarogtak bennem a babavárás során, és utána... Lilypie Fourth Birthday tickers Hamarosan 30 éves leszek, van egy csodálatos férjem, akit imádok, szuper családom van akiket nagyon szeretek és remélem ők is viszont, és ami mostanság a legfontosabb: 2009. április elejére várjuk kisbabánk, Molnár Panna érkezését.

web counter
web counter E-mail címem: fodor.roberta@gmail.com

Vendégkönyv

Ide egyszerűen írhatsz a bloggal vagy bármi mással kapcsolatban. :o) Guestbook

Utolsó kommentek

Ajánlom figyelmetekbe! :o)

nori.at banner

Első NST vizsgálat...

2009.03.07. 20:55 - Dujv

Ma este megvolt az első NST vizsgálat. Hogy mit is jelent ez?

A 36. héttől kezdve minden héten elvégzik az terhes anyukáknál a CTG vagy NST vizsgálatot, melynek lényege, hogy kardiotokográffal figyelik a szívműködést és a méhtevékenységet. Ha a baba megmozdul, meg kell nyomnod a gombot, az így elkészült grafikonon látszik, mikor éreztél mozgást és ezt összevetik a magzat szívhangjával.

Azt figyelik, mennyire aktív vagy inaktív a magzat. Ha túlságosan inaktív, például végigalussza a vizsgálatot, akkor az anyukát megkérik, hogy mozogjon kicsit, ettől felébred a baba. Ugyanez elérhető akkor is, ha az anyuka szénsavasat iszik vagy valamilyen erős hanghatás történik.

A cél, hogy megtudják, hogyan reagál a baba a saját mozgására, valamint az esetleges méhösszehúzódásokra, ebből következtetnek rá, hogyan érzi magát odabent. Figyelik a méhtevékenység erősségét is. Tévedés azt hinni, hogy a CTG (NST) eredménye alapján meg lehet állapítani a szülés közeledtét. Sok anyuka azt hiszi, hogy a vizsgálaton mért esetleges “fájások”mértéke vagy száma bármilyen támpontot adhat a szülés időpontját illetően.

Szóval ilyenen voltunk mi is. Hát Panna egész délután alig fért a pocakban, gondoltam is, hogy estére elfárad és bealszik... Így is lett. Mikor feltette a szülésznőnk a hasamra a vizsgálófejet, a kislányunk produkált két moccanást, aztán ennyi... :o))) Rázogathatta a Klári a pocakom, Pannának meg sem kottyant, úgy húzta a lóbőrt! A szívhangja is végig a 120-140-es sávban mozgott, szóval békésen aludt a kiscsaj... Na majd jövő héten jól kiszúrok vele, és viszek magammal egy light Colát, a buborékoktól tuti beindul kicsit, és produkálja majd a szép görbéket! :o)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambi1978 2009.03.08. 15:16:09

Na, nálunk ilyen vizsgálat nincs is, pedig szerintem nem rossz.... majd két hét múlva kezdem az akupunktúrát, legalább az miatt lát majd a doki hetente. :)) Hihetetlen, hogy Nektek már csak 30 nap van hátra a számláló szerint, elrohantak a hónapok rendesen..... jövő hónapban már babázunk!!!!! :)) puszi

Krisz mami 2009.03.08. 20:32:57

Ugye-ugye, én mondtam, hogy tutira aludni fog. Remélem azért nem fájt, hogy megmozgatták a pocakod...
A kóla tényleg nem árt, ha van nálad :)

Dujv 2009.03.08. 22:44:30

Kirsz mami! Igazad volt, tényleg aludt a lányka... :o))) Mörfi... :o))) Meglátjuk legközelebb!

Dujv 2009.03.08. 22:45:40

Bambi! Tényleg hihetetlen... Hipp-hopp itt lesznek a bébik, és máris együtt sasszézunk a hiper-szuper kocsikkal a dunaparton, ha itthon lesztek! :o))) Puszi


süti beállítások módosítása