Blog leírása

Hát, én is elkezdtem írni ezt a blogot sok más kismamához hasonlóan... Mindenki azt mondja, nagyon jó érzés lesz majd visszaolvasni, hogyan alakult az élet, milyen érzések, kérdések, kétségek kavarogtak bennem a babavárás során, és utána... Lilypie Fourth Birthday tickers Hamarosan 30 éves leszek, van egy csodálatos férjem, akit imádok, szuper családom van akiket nagyon szeretek és remélem ők is viszont, és ami mostanság a legfontosabb: 2009. április elejére várjuk kisbabánk, Molnár Panna érkezését.

web counter
web counter E-mail címem: fodor.roberta@gmail.com

http://affiliate.kuponvilag.hu/affiliates/signup.php?a_aid=Dujv

Vendégkönyv

Ide egyszerűen írhatsz a bloggal vagy bármi mással kapcsolatban. :o) Guestbook

Utolsó kommentek

Ajánlom figyelmetekbe! :o)

nori.at banner

Elmaradt videók

2012.01.15. 11:09 - Dujv

Tánci a babákkal... A táncolás még mindig szuper elfoglaltság, néha beszállnak a kedvenc babák is! :o)))

Az első sírás nélküli hajmosás... Már egy jó ideje mindig balhé van a hajmosásból. Mintha az nagyon fájdalmas dolog lenne. Aztán egyik nap apával fürödtek, és lássanak csodát, egy hangot sem hallottam a fürdőszobából a hajmosás alatt. Állítólag megdumálták, hogy felesleges sírni, nem fáj az. Aztán a láthatatlan "hangyákat" kimosták a hajából, akik utána leúsztak a lefolyón keresztül a Duna-partra, merthogy ott a helyük, nem a Panna hajában... :O)))

Karácsonyi tánc... Ez a kedvenc videóm mostanság! :O) December 24-én, fadíszítés után készült. :o)))

Ének... Hát igen, a legjobb hely a mondókázásra és éneklésre a wc... :o)))

Panna és Gréta... Szegény Gréta is el lett kapva egy kis doktoros játékhoz... Panna doktornéni szerette volna megvizsgálni Gréta fülét, dehát nem nagyon jött össze. :o)))

Ének 2... Még mindig a wc-n... :O)))

http://affiliate.kuponvilag.hu/affiliates/signup.php?a_aid=Dujv

Év eleji betegség - folytatás

2012.01.15. 10:59 - Dujv

Sajnos folytatódott az év eleji betegeskedés. Pannát egy nap ovizás után vissza kellett vinni a doktornénihez, mert nem sokat aludtunk éjszaka. Először a pocija fájt és hányt is, gondolom a felköhögött és visszanyelt cucctól. Aztán pedig azt kezdte mondogatni, hogy fáj a füle. Még soha nem volt ezzel gondunk, így meg is lepődtem. De annyira sírt és hajtogatta, hogy az fáj... Reggel visszamentünk a doktornénihez, aki meg is állapította, hogy bizony csúnyán be van gyulladva Panna bal füle, és a jobb is kezd pirosodni. Így aztán kaptunk antibiotikumot, lápmázzuk minden nap Bioprton lámpával, és reméljük, hogy keddre, mire vissza kell menni, már hűlt helye lesz a gyulladásnak. 

Panna már szerencsére jobban van egyébként, huncutkodik, karattyol egész nap, és néha már rosszalkodik is. :o)))

Mikor hazajöttünk a doktornénitől nagyon cuki volt. A szobájában berendezett egy kórházat a babáknak, és ügyesen meggyógyította őket. Azt mondta: "Most már gyógyulnak, mert kivette a vérzést a torkukból és a pocijukból..." :o)))

Év eleji betegség...

2012.01.11. 19:48 - Dujv

Pénteken este Panna már köhécselt egy picit, de reméltük, hogy nem merül bele a dologba. Aztán szombatra nagyon csúnyán kezdett köhögni, az orra is folyt, majd kis hőemelkedése is lett. Szerencsére nem fajult továb a dolog, kapja a Rhinatiol köptetőt, fújjuk a nóziát orrsprayvel, illetve tegnap azért megmutattam a doktornéninknek is, aki még Spiropent szirupot írt fel neki. Ha minden jól megy, holnap vagy csütörtökön már mehet is az oviba!!!

Addig is Lajos papa vállalta a bébiszitter szerepét, mivel az egy havi táppénzem miatt nem lenne jó ismét otthon maradnom... Szuperül elvannak ketten, nincs semmi gond! :o)

Panna duma! :o)))

2012.01.11. 19:48 - Dujv

Mondókáztunk, gyakorolva az "r" hang kiejtését. Mondtuk az örökérvényű "Répa, retek, mogyoró..." remeket, először együtt, aztán én előremondtam, ő ismételte.

Anya: "Rrrrrrépa"
... Panna: "Llllrépa"
Anya: "Rrrrretek"
Panna: "Llllretek"
Már kezdek csücsöríteni a "Mmmogyoró" miatt, de látom Panna is mondani akarja, így csendben maradok. Kezdi is: "Mmmmmm..." Elégedetten mosolyogtam.
Aztán ez lett belőle: "MmmmmmAGOCSKA" :O)))))))))))))))))

Ügyesen kikerülte az "r" betűs témát! :o))))))))) Szanaszét röhögtem magam rajta, olyan cuki volt! :o)))))


Karácsony, Szilveszter...

2012.01.11. 19:44 - Dujv

A december eleji kórházasdi ellenére egész jól álltunk a karácsonyi készülődéssel. Ajándékok megvoltak, csak egy-két apróság elintézése maradt hátra az ünnepek előtt. Panna egy darabig még azt mondogatta, hogy ő bizony nem szereti a Jézuskát, neki a Mikulás a barátja, őt szereti. De aztán ahogy közeledett a 24-e, és egyre többet emlegettük neki a Jézuska - ajándékok összefüggést, a végére megbarátkozott vele. :o)))

December 22-én az ovis karácsonyi ünnepségre voltunk hivatalosak. Panna izgatottan készülődött, és olyan okos nagylány már, hogy SEMMIT nem árult el arról, mi is lesz a műsorban!!! Annyit mondott, hogy az TITOK! :o))) Reggel már vittük az oviba a csinos ruhát, amit majd alvás után kell felvenni, úgyhogy tejles volt az extázis. :o) Az ünnepség nagyon jól sikerült, ügyesek és aranyosak voltak a gyerekek. A kicsik - köztük Panna is - egy kis énekkel készültek. Persze Panna úgy meglepődött a sok "ismeretlen" szülő láttán, hogy kb. fél perc után odaszaladt hozzám. :O))) A nagyok egy karácsonyi történetet adtak elő jelmezekben, énekeltek, szavaltak, nagyon ügyesek voltak. A műsor után minden szülő megkapta a gyerekek által készített kis ajándékát. Panna egy szuper mécsestartót készített nekünk, gipszből önötték ki, egy jing-jang jelet formáz, az egyik fele kék, a másik piros (apáé és anyáé). :o))) Utána finom sütiket uzsonnáztak a gyerekek, ezalatt pedig valaki becsempészte a karácsonyfa alá az ajándékokat. :o) Volt ám nagy öröm!!! Panna úgy sikítozott, mint még soha! Azt sem tudta melyik játékhoz kapjon hirtelen! Egy babára rögtön lecsapott, az onnantól kezdve az övé volt... Aztán nagy sláger volt még a kis mosógép és kávéfőző masina, valamint a vasalódeszka vasalóval. Szuper dolgokat kaptak, az biztos! Egy darabig még ott játszottunk közösen az új játékokkal, aztán végetért az ovis karácsony.

PC220768.JPG

PC220770.JPG

Otthon 24-én délelőtt Milánnal együtt díszítették fel a fát. Nagyon élvezte és nagyon ügyesen pakolta a gömböket, csillagokat, angyalkákat.

PC240774.JPG

PC240776.JPG

PC240777.JPG

PC240788.JPG

PC240789.JPG

PC240790.JPG

PC240800.JPG

PC240804.JPG

PC240811.JPG

PC240808.JPG

Miután elkészültünk, felöltöztünk csinos ruhába és mentünk Margit mamához és Lajos papához ebédelni. Ott is segédkezett a fadíszítésben, egyedül az nem tetszett neki, hogy szúrós volt a fa. :o) Ebéd után aztán a mama kirakta a fa alá a Jézuska által már előző éjjel meghozott rengeteg csomagot, és indulhatott a bontogatás. Panna hordta oda őket, nekem el kellett olvasnom hogy kié az ajándék, aztán ő segített mindenkinek kicsomaglni. :o) Ismét szuper dolgokat kapott, nem is tudta mihez kapjon. Társast, biciklis Barbie-t, lakóbuszos babát, ruhákat, gyurmát, könyveket, színezőt, stb. Persze mindent ki kellett bontani, mindent ki kellett próbálni, úgyhogy nem volt unatkozás.

PC240816.JPG

PC240822.JPG

PC240835.JPG

PC240842.JPG

PC240848.JPG

Este hat körül átmentünk anyuékhoz, mert persze ott is járt a "Ééézuska"! Mikor mentünk be, le voltak kapcsolva a villanyok, és anyu meggyújtotta a csillagszórókat! Panna olyan cuki volt ahogy nézte... Tetszettek neki nagyon. Természetesen itt is ő volt az ajándékosztó, érdekes módon az ő ajándékát látta meg utoljára, előtte mindenki megkapta a sajátját, segített kicsomagolni is. Aztán mikor már csak az ő meglepetése és két doboz szaloncukor volt a fa alatt, akkor is a szaloncukrokat kezdte volna osztogatni! :o))) De végül meglátta a hiper-szuper babaágyat, vagyis inkább bölcsőt, és benne a "zenélőőőőőt", vagyis egy szintetizátort!!! :o)))) Volt jupppi-jupppi-zás, nagy örömködés és persze zenélés is. :o))) Miután itt is kijátszotta magát és Milánnal megvacsoráztak, indulhattunk haza.

PC240884.JPG

PC240886.JPG

PC240888.JPG

PC240889.JPG

PC240891.JPG

PC240894.JPG

PC240901.JPG

Milán előrement és leengedte Gréta kutyát egy pisire hozzánk. Addig a Jézuska gyorsan odatette a fa alá az ajándékokat. Mikor felértünk, gyorsan levetkőztünk, és Panna már rohant is a szobába, ahol egy óriási szatyor várta. Csak ennyit hallottunk: "Úúúúúúúúristen!" :O))))))) Egy hiperszuper Lego Duplo Családi ház volt benne, ami tényleg szuper játék!!! Rögtön össze is raktuk, és egész este ezzel játszott/unk. :o) Azt hittük a fáradtságtól hamar ki fog dőlni Panna, de persze nem így lett.

PC240906.JPG

PC240907.JPG

PC240908.JPG

PC240910.JPG

PC240912.JPG

PC240913.JPG

Másnap anyuékhoz mentünk ebédelni, aztán meglátogattuk Katát és a dédimamáékat Szedresen. Panna itt is begyűjtötte a "Ééézuska" által elpotyogtatott játékokat, pénzecskét, bár puszit az istenért sem akart adni senkinek. :o) Este jöttünk haza, volt még játék az új szerzeményekkel, aztán alvás.

Gyorsan elteltek a karácsonyi ünnepek, minden nap mentünk valahová, így pihenésre jutott a legkevesebb idő... :o) De gondolom ez másnál is így van.

Két ünnep között egyik nap ott aludt anyuéknál, mert mi egy szülinapi buliba voltunk hivatalosak, majd a szilvesztert is ott töltötte. Cuki-muki volt mindkét alkalommal, jó nagyot aludt a mama ágyában, és másnap büszkén mesélte, hogy ő bizony kitúrta a mamát a helyről, neki másik ágyon kellett aludnia... :O))) Szilveszterkor nem várta meg az éjfélt, kidőlt fél 9 körül, és másnap délelőtt ébredt. :o)

Összességében jól sikerültek az ünnepek, az idén a nagy lakmározások részemről elmaradtak, de a család szerencsére bepótolta helyettem is! :o)

Mikulás!

2012.01.11. 19:30 - Dujv

Az idei Mikulást én a kórházban töltöttem, így ennek lebonyolítása Milánra hárult. De ügyes volt, mindent sikerült elintézni!!!

Először az oviba látogatott el a Mikulás bácsi, erről még nem tudok részleteket, de biztosan kapunk majd képeket és videót, amit akkor közzé fogok tenni! :o) Egy biztos, Panna nagyon várta már!!! Ja, és Milán megkérdezte tőle, hogy mit mondott a Mikulásnak? Jó kislány volt? Panna persze azt válaszolta, hogy igen. Erre Milán: Akkor jól becsaptad a Mikulást! Na, innentől kezdve folyton azt mondogatta mindenkinek, hogy ő milyen jól becsapta a Mikulást, mikor azt mondta, hogy jó kislány volt! :o))))))

Este pedig hozzánk csengetett be a nagyszakállú, persze egy óriási zsákot cipelve a hátán... Addigra már ott voltak a mamák és a papa, valamint egy kedves barátunk a kisfiával Milossal. Panna egy picit meg volt lepődve a Mikulástól, de azért odaült mellé, sőt, még énekeltek is neki apával! :o))) Persze rengeteg ajándékot kapott, kiskarácsony volt nálunk... :O) Az irgalmatlan mennyiségű csokiról nem is beszélve!!! Még mindig ott vannak egy nagy tálban, egyikünk sem egy nagy csokizós, így nem is tudom mikor fog elfogyni. :o) A Mikulás zsákjában lapult Anna, Peti, Gergő könyv, Barbie lány és fiú, gyúrma, hajpánt, körömlakk, stb. Nagyon örült mindennek!!! A Barbie fiút pl. ő kérte!!! Mire rájöttünk, hogy mit akar... :O))) Mondta hogy ő rózsaszín fiú babát akar. Kérdeztük, az milyen? :o) Mondta, hogy a spárban látta! :O))) Mire rájöttem, hogy amikor gyurmát voltunk venni, akkor azon a polcon sorakoztak a Barbie és Ken babák, és láthatott fiú Barbie-t... :o))) A mamával és papával el is mentek megnézni, hogy a papáék el tudják mesélni a Mikulásnak, milyet is hozzon... :o)))

  PC060722.JPG

PC060726.JPG

PC060726.JPG

PC060750.JPG

PC060759.JPG

PC060764.JPG

PC060765.JPG

PC080766.JPG

Életjel... :o)

2012.01.10. 09:55 - Dujv

Mindig megfogadom, hogy gyakrabban írok, legalább heti egy bejegyzéssel jelentkezem, de valahogy az élet rendszeresen felülírja ezen törekvésemet... :O)

Megpróbálom összeszedni az elmúlt hetek eseményeit, így írok a Mikulásról, a Karácsonyról, a Szilveszterről, valamint az én csodálatos kórházasdimról...

Igaz, hogy ez egy Panna-blog, de mivel én vagyok az anyukája, így a velem történtek is helyet kaphatnak benne. :o)

December elején munkahelyet váltottam, visszatértem a régi cégemhez dolgozni. Egy nap munka után pedig bevonultam a kórházba... Nanam a meló tett gallyra, "csak" gondoltam kikapatom az epehólyagomat, ha már úgyis ráérek hétvégén. :o))) Szóval szombaton egész nap fájt a hasam, de egyáltalán nem gondoltam epe-bajra, mivel azelőtt soha nem volt problémám vele. Fájdogált, de ha jöttem-mentem, tettem-vettem, nem éreztem annyira. Ugyan így volt vasárnap is. Estére viszont rosszabb lett, és már kezdtem rémeket látni/érezni. Néha már azt hittem szívrohamom van, mert olyan görcsösen fájt a gyomrom környéke és a mellkasom. Vasárnap hajnali 2-kor végül úgy döntöttem, irány az orvosi ügyelet. Elmentem, majdhogynem megöltek a szemükkel, hogy mit is keresek én ott ilyenkor, miért nem mentem előbb... Mondtam, hogy elhihetik nem viccből vagyok ott. Azért csak megvizsgáltak, megnyomkodtak, nem mondott semmit a doktornő, csak gúnyosan megjegyezte az asszisztensnek, hogy adjon egy beutalót a sürgősségire, "hadd örüljenek nekem"... No comment! A beutalóval szépen átballagtam az SBO-ra a kórházba, ahol nagyon kellemeset csalódtam. A hajnali időpont ellenére mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, ismét vizsgálatok, labor, EKG, stb. Megvizsgált a doktor úr és rögtön mondta, hogy ez bizony akut epegyulladás lesz. Itt már kaptam görcsoldót, amitől jobban is lettem. Az éjszaka maradék részét bent töltöttem, reggel még egy ultrahangot csináltak, majd konzultáltak a sebészettel. Mindezek után felkerültem a sebészetre, ahol is aznap este megoperáltak. A műtét rendben lezajlott, laparoszkóppal távolították el a gyulladt, gennyes epehólyagot, négy kicsi egy öltéses heg maradt utána. Rá két napra már haza is mehettem!

Ezalatt Panna Milánnal volt. Csak az első éjszaka volt egy kis gáz, akkor sírt nagyon, hogy ne maradjak a kórházba (mert persze mörfi bácsi elintézte, hogy felébredjen, mikor készültem az ügyeletre), de aztán apa hamar meg tudta nyugtatni. Onnantól kezdve szinte nem is keresett. Ment szépen oviba, és tündérbogárul viselkedett Milánnal, szuperül lezongorázták a Mikulás-dolgot, nem volt semmi gond vele. Persze azért nagyon örült, mikor hazamentem! :o) Nagyon vigyázott rám, ügyesen megértette, hogy nem emelhetem fel, nem tudok még melléfeküdni játszani, stb. Sőt, ő segített legtöbbször Nekem! Fogta a kezem, mikor felálltam, vagy kézenfogva elkísért ha mentem valahová a lakásban. És mindig mondta, hogy azért csinálja, mert nekem fáj a pocakom... :o) Minden nap többször is megnézte a "bibiket" a hasamon, és mindig megállapította, hogy már "dódulnak". :o)))

Szerdán mentem haza a kórházból, nem is volt semmi gond egészen vasárnapig. Akkor elkezdett fájdogálni újra a hasam. Este már úgy feküdtem le, hogy csak az éjszakát bírjam ki. Éjfélkor aztán már nagyon rosszul voltam. Még soha ilyen rosszul... Panna születése ehhez képes semmi nem volt. Felébresztettem Milánt, hogy valamit csináljunk, mert nem bírom. Így szóltunk anyósoméknak, hogy jöjjenek át értem, és vigyenek vissza a sürgősségire, mert valami baj van. Így is lett, jöttek és pár perc múlva már az SBO-n voltunk. Szokásos vizsgálatok, labor, EKG, kaptam görcsodót, stb. Mondták, hogy várjam meg a labor eredményét, abból látszani fog, hogy az epével, vagy a műtéttel kapcsolatban vannak-e a panaszaim. Persze a laborom tökéletes lett, így a doktornő első körben gyomorgörcsre panaszkodott. Én mondtam, hogy nem az, de végül ennyiben maradtunk. Megbeszéltük, hogy a biztonság kedvéért bent töltöm az éjszakát, nehogy a görcsoldó hatásának elmúltával visszatérjenek a panaszok. Reggel aztán újra fájdogálni kezdett a hasam, így egy ultrahangos konzultáció után beutaltak a Gasztroenterológiai Osztályra, kilátásba helyezve egy ERCP vizsgálatot. Ez egy endoszkópos, szájon át történő epetükrözést jelent... Gondolhatjátok, hogy örültem neki. Azt mondták, lehet, hogy valami kis kő vagy homok maradt az epevezetőben, és elzárja azt, ezért görcsölök ennyire. A gasztron nulldiétára állítottak, ami napi 4 infúziót jelentett nulla kajálás és ivás mellett!!! Ezt tartottam is egészen addig, míg rá egy hétre haza nem engedtek... A végére egész jól belejöttem a koplalásba. :o) Az első nap nem csináltak velem semmit, kilátásba helyeztek egy UH kontrollt, amire végül nem került sor. A másnap reggeli laboreredményem nagyon rossz lett, a májfunkciók az égbe szöktek, és már elkezdtem besárgulni. Így sürgőssé vált az ERCP. Mörfi bácsi ismét közbelépett, ugyanis a helyi kórház két endoszkópos gépe közül az egyik épp szervizelésen volt, a másikat meg nem tartják alkalmasnak ilyen vizsgálat elvégzésére. Így sürgősséggel átriányítottak Székesfehérvárra. Saját kocsival mentünk, este már az ottani gasztron feküdtem. Hozzá kell tegyem, ég és föld a két kórház közti különbség... Valahogy ott jobb kezekben éreztem magam. Másnap délelőtt elvégezték az epetükrözést, amit besorolnék életem legrosszabb élményei közé. Szájba lidokain, azt lenyelni (naggggggyon rossz, és gombóc lesz tőle a torkodban), aztán hasrafeküdni kitekert pozícióban, torkon cső ledug egészen a patkóbélig, levegővel folyamatosan felfújnak hogy jobban hozzáférjen a dolgokhoz a doki, ettől folyamatosan böfögnöd kell, stb. Viszont a főorvos úr és az asszisztensek is nagyon-nagyon kedvesek, megértőek, és legfőképp hozzáértőek voltak. Mivel nagyon rossz állapotban volt az epevezeték, így nem sikerült a tükrözés, nem tudott a főorvos úr belemenni. Így "csak" egy metszést ejtett rajta, majd közölte, hogy két nap múlva megismételjük a vizsgálatot, hátha akkor már jobban sikerül... Hurrá! :o)))

Várakozás következett, továbbra sem ettem-ittam, viszont kiolvastam az Alkonyatból az első két részt... :o)))

A pénteki vizsgálat már sikeres volt, szerencsére nem találtak semmit az epevezetékben, és a laborjaim is helyrejöttek addigra. Így másnap végre hazamehettem. Hát én az egyheti nemevéstől és fekvéstől olyan gyenge voltam, hogy simán izomlázam lett egy kis lépcsőzéstől... :o))) Az egész herce-hurca hozadékaként nagyon oda kell figyelnem a kajálásra, lehet örök életemben. De inkább ez, mint még egy ilyen kórházasdi...

Panna továbbra is tündérbogár volt, teljesen jól elvolt nélkülem szerencsére. A kedvenc dumám, amit Milán mesélt el a következő:

Együtt fürödtek, és mikor felállt a kádban, az apja mondta neki, hogy üljön le, mert elesik és beüti a fejét. Erre Panna visszaszól: "Jól van már leülök, ne idegeskedjél már!!!" :o))))))))

Hát ennyi volt röviden az kórházasdim... A következő bejegyzésben folytatom a Mikulással! :O)

Friss infók :o)

2011.11.24. 14:41 - Dujv

A múlt héten Dubaiban jártunk Milánnal, 5 napot voltunk távol Pannától. Egy nyereményjáték kapcsán jutottunk ki, ha érdekel Titeket a történet, itt olvashattok róla részletesen:

formula1yasmarina2011.blogspot.com/

Szóval, amíg mi távol voltunk, Panna anyósoméknál és anyuéknál volt pár-pár napot. Elmondásuk szerint nem volt semmi gond vele. Néha hiányolt minket, de egyébként tündi-bündi volt. Mondjuk ehhez persze az is hozzájárult, hogy minden nap jött hozzá a Mikulás, ha jól viselkedett és a csizmáját is megpucolta, mindig elrejtett benne valami apró ajándékot... :o))) Cuki volt, ahogy várta! :o)))

Egyébként pedig hiszti korszak közepén vagyunk. A múlt hétvége totálisan katasztrofális volt... Panna minden nap csinált egy földönfetrengős, csapkolódós, sikítva sírós cirkuszt. Annyira bele tudja hergelni magát, hogy az valami félelmetes. És nála nem használ a hideg vizes mosakodás, az összebújás, a nyugtatgatás, a figyelem elterelése, semmi. Nála úgy veszem észre az a taktika, ha magára hagyjuk, ha nincs kinek műsoroznia, előbb-utóbb megnyugszik. Nehéz időszak ez, de remélem nem merülünk bele túlságosan, és nem ez lesz a jellemző viselkedése. Szerencsére azóta egyszersem fordult ez elő, a napokban tényleg nagyon ügyes és aranyos, nincs vele semmi gond. 

Illetve egyetlen probléma mégiscsak van... Mégpedig az, hogy este nem hajlandó időben aludni. :o( 11-nél előbb szinte soha. Még akkor is nehezen, ha hétvégén pl. nem alszik napközben. Hiába van fürdés már 8-kor, utána megy a nyűglődés... Persze ennek hozadékaként reggel alig bírom felkelteni, negyed órát kell könyörögni, hogy jöjjön öltözni és induljunk. Valami megoldást ki kell erre találjak, mert ez se neki, se nekünk nem jó így... 

Ezer éve...

2011.11.24. 13:51 - Dujv

Hűűű, nagyon rég nem jelentkeztem. Ennek okai, ihlettelenség, lustaság, mással való foglalatosság, stb. 

Most igyekszem pótolni, nézzétek el, ha nem egy összeszedett bejegyzés lesz, hanem csak pár cuki Panna-sztori és Panna-duma és Panna-fotó egyvelege. :o)))

Továbbra is Bogyó és Babóca lázban égünk, bár már mintha kicsit csökkent volna az érdeklődés. Mikor megjelent az új részeket tartalmazó DVD, naponta akár 3-szor is megbírta nézni Panna. Már kívülről tudja mi mi után következik, mi fog történni a mesékben, kit hogy hívnak, ki minek öltözött a farsangi bálon, stb. :o))) 

 


Esti Panna logika:

Apa mosta a fogát Pannával együtt, és a fogkrém habjától "szakálla" lett. Azt mondja Panna: "Apa, te szakács vagy?" Kérdezi Milán, miért? Panna válasza: "Hát mert szakállad van!" 

Szóval aki SZAKállas, az csak SZAKács lehet! :O))))))))


Szüret is volt az oviban, ami igán nagy élményt jelentett a gyerekeknek. Panna este lelkesen mesélte, mi hogy volt... :o)))


Amikor van kedve, édesen számol angolul a fentiek szerint... Magyarul is ügyesen számol, kis segítséggel már 20-ig! :o)


Kedvenc nyári fotóm Pannáról... :O)


És egy másik nyári kedvenc... :O)


Továbbra is kedvenc elfoglaltság az arcfestés... Itt éppen Cicalány! :o)))


Itt pedig Micivel, aki továbbra is a legjobb barát... :o) Édesek együtt nagyon! :o)


Őszi jó idő! :o) Utolsó virággyűjtés a Duna-parton... :o)


Milán egyik este céges buliba ment, amit megbeszéltem Pannával fürdés közben. Elalvás előtt félkómásan megkérdezi: "Anya! Ha nagy leszek mehetek én is bulizni?" :o)

Most még igent mondtam neki... Pár év múlva már nem leszek ennyire biztos benne... :o)))


Panna "fejlődése" az evés terén... :o)))


Panna mostanság nem igazán akar időben elaludni... Az alábbi bejegyzés éjszaka 11 óra után született... :o)))

"Panna még mindig nem alszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Éppen telefonál!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most éppen a Mici apukájával! :o)))))))))) Már az egész Mici Familyt végighívta az este, de sajnos senki sem vette fel, "biztosan mással telefonáltak"! :O))) Panna telefonjának ugyanis mostanság ott kell lennie az ágya mellett még éjszaka is!!!!!! Azt mondja: "Anya, iderakom a telefonom, jó? Mert ha csörög, akkor felveszem és telefonálok, jó?" 
Ááááááááááááá, és mindezt éjszaka 11-kor!!!!!!!!!!! 
Asszem kialudta magát délután az oviban..."


Idenézzetek!!! Hihetetlen, hogy 2 és fél évesen így tud színezni... :o))) Teljesen önálló alkotás, önálló színválasztás, színezés, minden...


Nemrég nyertem egy szuper lehetőséget Lakatos Márk most nyíló Makeover szalonjában. Új haj, új smink, új Roberta... :o)))

Panna reakciója az új hajamra:
Már előző nap mondta neki anyukám (náluk aludt), hogy levágták a hajamat, és milyen csinos lett anya. Na, ő a vágás szó hallatán sírva fakadt - tuti azt hitte, hogy az fájhatott nekem -, és utána már nem is emlegetett, csak az ő Apucikáját! :o) Mikor ma délben találkoztunk, akkor szinte rám sem nézett először. Még puszit sem kaptam, csak apa! :o))) Kellett kb. 10 perc, mire rájött, hogy anya az anya maradt, csak sokkal csinibb kiadásban! :o))) Utána már mondta, hogy "Anyucikaaaaaaaaa, milyen szép a hajad!!! És a körmöd!!!" 
Szóval volt 10 perc furaság, de utána már minden a régi volt! :o)))


"Anyaaaaaaaaa!!! Fényképezz le, és én csízelek, jó?" :o)))

Hát, lefényképeztem... :o)


Mari néni... :O))))


Mostanság a Télapó a visszatartó eszköz bizonyos szitukban... Hiszti, verekedés, kiabálás, harapás = nem jön a Télapó! 
Na, ez Pannát az esetek többségében totálisan hidegen hagyja, néha viszont nagyon cukin próbálja menteni a menthetőt... :o)))

Amúgy olcsón megússzuk ezt a Télapósdit, mert csak túrórudit és csörgőzörgőt (csokimikulást) kér... :o)))


Panna "okoskodása": 

Beszélgetünk Milánnal, egyszercsak közbekiabál: "Anyaaaa, fidemrám (figyelj rám)! Fejezd be a mondatást, utána én elmesélem, mi volt az ebéd az oviban, jó?" 

Gondolom azt akarta mondani, hogy fejezzem be a mondatot, utána pedig ő mesél. :o) Hihetetlen, hogy 2 és fél évesen ilyeneket mond... Okos nagylány már! :O) 
Okok, én meg elfogult szülő... :o)))


A Mekiben a héten valami visszhangzós mikrofon volt a játék a gyerekmenühöz, na ma ezt hallgatjuk már egy jó ideje... :o)))))))))


Az oviban, most hogy bejött a rossz idő és a locspocs, a bejáratnál vannak kirakva cipővédő zacskók a szülőknek. Persze ha véletlenül elfelejteném, Panna rögtön figyelmeztet, hogy "anyaaaaaa, ACSKÓÓÓÓÓÓÓÓÓ"! 
Na, most itthon is ezt játssza... :o))) Már felvette a cipőjét és kellett neki adnom két zacsit, azokat húzza a lábára, úgy mászkál... :o))))

Októberi jóidő

2011.10.03. 12:12 - Dujv

Hoztam pár fotót, amik 2011. október 1-jén készültek!!! A dátum csak azért érdekes, mert ahogy a képeken látjátok, éppen a Dunában homokozik Panna!!! :o)

Az összes képet a szokásos helyen nézhetitek meg: 2011. október 1. Kisapostag, Duna part